Hvem er hende bag kameraet?


Jeg er uddannet journalist, og er selvlært fotograf. 

Præcis som jeg i sin tid tog ud og lavede en historie til avisen med min kuglepen, tager jeg nu ud og laver én til jer med mit kamera. 

Jeres helt egen historie; om jer, med jer, til jer.

Jeg er 43 år gammel, og lever selv omtrent så modsat fra familieliv, man kan komme:

Ugift, ingen børn, ingen kæledyr - ikke engang et hjem :) For nogle år siden solgte jeg det hele, og tog ud. Jeg 'bor' nu i min rygsæk, 10 kg - den er så let, den kan tages med som håndbagage i et fly. 

Jeg tror, det giver mig et godt udgangspunkt for at se det hele lidt udefra. Så jeg kan fange - og siden vise jer -skønheden midt hverdagen, præcis som den er, hos jer.

•    •    •

Jeg beder jer om at være sårbare og vise mig jeres virkelighed. Så det er klart, jeg gør det samme! 

Jeg er kronisk syg, og lever i dag af min egen private pension, mindre end startlønnen hos en Sosu'er. Jeg betaler fuld skat, og får intet fra det offentlige. 

Det betyder, jeg kun kan tage meget få sessions hvert år. 

For når jeg fotograferer, véd jeg, det kommer til at koste mig fysisk. 

Men det giver mig også så meget glæde - glæde i at vide, at noget jeg laver, rører et menneske et sted derude. 

Hvis jeg kunne, så arbejdede jeg 80 timer om ugen. Det kan jeg ikke - jeg kan ikke engang have en enkelt session hver uge. Men jeg kan være hos jer nogle timer, og det gør mig så glad. 

I skal ikke være nervøse for min sygdom, eller tage hensyn. Når jeg er hos jer giver jeg alt, jeg har i mig, så I mærker det sandsynligvis ikke (til gengæld sover jeg helt konkret en uge efter). 

Jeg er syg på 13. år, og har altid kørt med en politik om fuld åbenhed. Ikke for at få medlidenhed, men for at minde om, at sådan kan livet også se ud, skubbe til stereotyperne og fordommene. Mit håb er, at det kan hjælpe jer til at slappe endnu mere af, at I ved, selv hende med det store kamera har sit at kæmpe med. Vi har alle noget, så hvad end, du går med, er det så ok.

•    •    •

OG: Jeg elsker kaffe! Og kolibrier. Og togrejser. Hader kortspil! Og champignon på pizzaer. Og så drømte jeg om at blive astronaut, da jeg var lille. Hvis du fik buddet, ville du så tage med til Mars, når det bliver muligt? Det er en envejsbillet, og turen tager vist nok 30 år. Jeg har allerede pakket rygsækken  :)

•    •    •


De her tre billeder er de eneste, jeg har, af mig selv som barn! 

*

Jeg var sindssygt kær (og fedladen på det i midten!). Men altså: Gør jer selv den tjeneste at jeres børn ikke ender med kun tre uskarpe billeder i sære farver. Tag fat i mig i dag hellere end i morgen!


Metode

Journalister digter, siger nogle. 

Men som uddannet journalist ved jeg, hvor hårdt vi arbejder for, at en historie fortælles fair. 

Det samme gør jeg hos jer: Intet er opstillet. Intet er photoshoppet. Alt sker, som det nu engang sker. 

Det er den etik hele mit arbejde hviler på, og det er enormt vigtigt for mig. For jer betyder det, I kan stole på, jeres historie bliver fortalt så tæt på 1:1 virkelighed, man fysisk kan komme.

*

Jeg fotograferer i hele landet.

Ekspertise

Mit arbejde er at fange øjeblikke som ildfluer på film: Et smukt lys, der kan brænde altid for jer, i stedet for at forsvinde i glemslens dybe skygger.

Jeg har været hos mange familier efterhånden (og i det fleste mange gange), og jeg er god til at få børn til at glemme, jeg er der, rigtigt hurtigt. 

Dét giver gode billeder. Billeder, hvor man kan genkende sig selv, hvor ingen skal smile på kommando. 

Til fotografer

Documentary Family Photographers Worldwide er en fantastisk organisation. Jeg er selvfølgelig med, men alle kan lære mere om, hvad dokumentarisk familiefotografi er hos os, bare tjek bloggen ud!  

Jeg har skrevet en bog til fotografer for Documentary Family Photographers Worldwide. 

Den handler om, hvad fotojournalistisk er, og hvordan det fungerer specifikt for familiefotografer. 

Den kan købes lige her: 

https://www.dfpeducation.com/shop/foundations-of-journalism-ebook-by-johanne-lila-larsenSend en mail på johannelilalarsen@gmail.com eller lige her, så kan vi snakke idé, vision og investering.

 


Det er i hverdagen kærligheden bor


Using Format